- Jeg ser hvordan kvinner tør, kan og vil hevde seg i denne næringen

Styremedlem i Maritimt Forum Helle Hammer er en av fire kvinner som i anledning kvinnedagen 8. mars har latt seg intervjue av Skipsrevyen for å fortelle om hvordan er å jobbe i maritim næring.

Helle Hammer
Helle Hammer forteller om sine erfaringer i anledning kvinnedagen

Les hele intervjuet i Skipsrevyen her.

Helle Hammer har lengre fartstid i arbeidslivet, deriblant fra politikken. Hun er i dag administrerende direktør i The Nordic Association of Marine Insurers (Cefor) og styremedlem i Maritimt Forum. I 2018 ble hun kåret til en av topp 10 kvinner i shipping internasjonaltav Lloyd’s List.

- Jeg kom inn i maritim næring etter å ha jobbet i politikken. Jeg ønsket å jobbe i privat næringsliv, og helst til en jobb med internasjonalt perspektiv. Da muligheten bød seg innen det maritime, nølte jeg ikke et øyeblikk.

Siden har jeg aldri sett tilbake og angret på dette valget. Jeg stortrives med å kunne jobbe med utgangspunkt i Norge som er en maritim stormakt i en global næring, sier Hammer. Hammer møter mange yngre kvinner i bransjen gjennom et utdanningsprogram innen sjøforsikring.

- Jeg ser hvordan kvinner tør, kan og vil hevde seg i denne næringen. Fortsatt hender det at jeg er eneste kvinne i rommet blant menn i møter med et teknisk fokus. Men ved å holde fokus på det faglige kommer også respekt, sier Hammer.