Green Yard overtar Kleven

Green Yard Group overtar Kleven verft i Ulsteinvik. De nye eierne satser på resirkulering og bygging av nye skip.

Foto  Kleven  Verft

I en pressemelding natt til tirsdag opplyste selskapet at de har kommet til enighet om en avtale med konkursboet og bankene og dermed overtar det konkursrammede verftet.

- Det er selvsagt positivt at det har kommet en løsning for det konkursrammede Kleven-verftet. Vi håpet på norske eiere, og det fikk vi, sier daglig leder Arnfinn Ingjerd i Maritimt Forum Nordvest.

Det nye navnet på verftet blir Green Yard Kleven, opplyses det i pressemeldingen. Kjetil Bollestad overtar som administrerende direktør. Han har også tidligere vært direktør ved verftet, men forlot stillingen i juni etter uenighet med de siste eierne – kroatiske DIV Group. I tillegg til å videreføre selve verftsdelen vil de nye eierne også satse på å utvikle driften til nye forretningsområder som resirkulering av eldre skip.

Green Yard Group er et av landets ledende bedrifter innen resirkulering av skip og rigger samt resirkulering av jern og metaller og holder til i Fedafjorden i Kvinesdal i Agder.

I tillegg til skipsbygging og ombygging, skal Kleven Verft nå begynne med resirkulering av skip.

- I markedet for resirkulering venter vi stor økning, der blir Kleven en viktig brikke for oss. Kleven skal være et komplett skipsverft og vi tilfører resirkuleringsvirksomhet for å gjøre verftet mer stabilt, sier daglig leder Hans Jørgen Fedog i Green Yard. Kleven får flere bein og stå på og en større kapasitet. Vi er fornøyde med å ha sikret oss det beste verftet i Norge.

Men Fedog utelukker imidlertid ikke at det kan komme permitteringer eller oppsigelser i nærmeste fremtid.

- Det kommer an på hvordan det blir med kontraktene på prosjektene vi har gående ved verftet. Målet er å få flest mulig av de ansatte i arbeid, og det skal vi ta tak i nå fremover, avslutter Fedog.

Boet etter konkursen har solgt Kleven Maritime Contracting til Langset-gruppen i Molde. Det sikret jobb for 225 av verftets om lag 440 ansatte. Kleven Maritime Contracting har hovedsakelig bemanningen til verftet.

De seks ansatte i Kleven Maritime Technology (KMT) overtar KMT fra konkursbuet. Selskapet leverer engineering -tjenester innenfor marin elektro- og automasjon.