Økning i søkningen til maritime fag

Etter at søknadsfristen til videregående utdanning gikk ut den 1. mars, er det klart at søkningen til Vg2 Maritime fag har en pen økning på landsbasis fra i fjor til i år.

Aina Lehmann
Aina Lehmann

Dette bekrefter Aina Lehmann som er rekrutteringskonsulent hos Maritim Opplæring Sørvest.

- Vi har vært i kontakt med alle de videregående skolene i landet som tilbyr maritime fag. Tilbakemeldingene forteller at vi har en økning i søkningen til Vg2 Maritime fag fra i fjor til i år på 10 prosent.

Noen skoler kommer bedre ut enn andre.

- Årets vinner, dersom vi skal kunne si det slik, er Laksevåg og Bergen maritime med 54 prosent økning i søkningen til Vg2 Maritime fag. Så er det veldig kjekt å se at Kvadraturen i Kristiansand følger tett etter med 52 prosent økning. Skoleskipet Gann har 30 prosent økning fra i fjor til i år på Vg2 Maritime fag, forteller Aina Lehmann.

Også Rubbestadneset videregående skole ser en økning i søkningen til Vg2 Maritime fag. Her er den på 18 prosent. Like sør for Bømlo, i Haugesund, opplever imidlertid Karmsund videregående skole en nedgang i søkningen til Vg2 Maritime fag på 20 prosent.

- Men alt i alt er vi godt fornøyd. Jeg legger gjerne til at Vg3 Maritim elektriker på landsbasis har en økning i søkningen fra i fjor til i år på 22 prosent, smiler Lehmann.