DESS Aqua bestiller to brønnbåter forberedt for "Zero Emission"

To 6000m3 brønnbåter skal bygges på Sefine Shipyard i Tyrkia.
De blir forberedt for ammoniakk for å kunne bli fullverdige Zero Emission fartøy.

Dess Aqua 6000M3 Dual Fuel Lng
Fartøy forberedt for "Zero Emission" til DESS Aquaculture Shipping i Grimstad

"Det er med stor glede vi kan annonsere bestillingen av to nye 6000m3 brønnbåter som skal inn på langtidskontrakter med Mowi Norge. Disse to fartøyene vil bli utrustet med Dual-Fuel LNG motorer og er i tillegg klargjort for fremtidig bruk av ammoniakk for å kunne bli fullverdige Zero Emission fartøy. Sefine Shipyard i Tyrkia har blitt tildelt byggekontraktene, og dette vil være det 7. og 8. fartøyet som DESS Aqua bygger med Sefine Shipyard" sier Jon Are Gummedal CEO i DESS Aquaculture Shipping.

Designet er et samarbeid mellom Salt Ship Design, DESS Aqua, MMC First Process samt Mowi Norge som sluttkunde.
Dette har resultert i et moderne design som møter kundens strenge krav til fiskevelferd, biosikkerhet og effektive operasjoner med høy grad av fleksibilitet. Fartøyene vil bli utrustet med ferskvannsproduksjonsanlegg med en kapasitet opp til 6000m3 pr dag – og har i tillegg ledig areal på det store dekket for installasjon av diverse avlusningsutstyr.

"Vi fortsetter bruken av Grimstad som registreringshavn og disse to brønnbåtene vil også bli døpt etter lokale øyer og holmer på Sørlandet. Vi ser fram til å motta Aqua Borøy og Aqua Sandøy!" avslutter Gummedal.