Antall ledige i maritim sektor halvert i 2018

Antall arbeidsledige i maritim sektor er halvert i løpet av 2018, viser tall fra NAV

Administrasjonsminister Anniken Hauglie Foto Arbeids Og Sosialdepartementet
Arbeids-og administrasjonsminister Anniken Hauglie. Foto: Arbeids- og sosialdepartementet

Av Sigbjørn Larsen, Skipsrevyen

– Bedre tider i petroleumsvirksomheten og sterkere vekst i internasjonal økonomi bedrer utsiktene for sektoren, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie til Skipsrevyen.

Ved inngangen til dette året i januar var det 594 arbeidsledige i maritim sektor. I oktober var antall ledige redusert til 332. Det viser tall som Skipsrevyen har innhentet fra NAV. Antallet i permisjon og på tiltak viser den samme positive nedadgående trend. Det betyr at stadig flere kommer seg ut av ledighetskøen i maritim sektor. Sjømannsforbundet melder om nærmest full sysselsetting.

- Denne utviklingen er godt i tråd med utviklingen vi ser i resten av arbeidsmarkedet, sier Anniken Hauglie til Skipsrevyen.

Ledigheten påpeker hun går ned og sysselsettingen øker.

- Maritim sektor er konjunkturfølsom, og nyter nå trolig godt av oppgangstidene vi er inne i. Bedre tider blant annet i petroleumsvirksomheten og sterkere vekst i internasjonal økonomi, bedrer også utsiktene for sektoren, fortsetter Hauglie.

Full sysselsetting
- Jeg tror du skal lete godt for å finne noen arbeidsledige blant våre medlemmer nå, sier Geir Hagerupsen i Norsk Sjømannsforbund til Skipsrevyen.

- Vi har tilnærmet full sysselsetting blant våre medlemmer. Vi synes også det er gledelig at 700 norske arbeidsplasser er reddet i Color Line. Vi forventet kanskje litt saktere fart i offshore i vinterhalvåret, men med den sterke økningen i oljeprisen, er det ikke sikkert at det slår til, legger han til.