Norled skal bygge 11 nye fartøy

Ferge- og hurtigbåt selskapet Norled AS skal nå i gang med sitt største byggeprosjekt i selskapets historie etter å ha vunnet en rekke nye kontrakter

Ampere Foto Norled 2
Batteriferjen MF Ampere. Foto Norled

- Selskapet er inne i en fantastisk spennende fase. Etter å ha vunnet en rekke anbudskontrakter skal vi nå bygge 11 nye fartøyer, samtidig som vi skal konvertere flere eksisterende fartøyer til ny og mer miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen i Norled.

Norled er en av landets største fergeoperatører og er nummer 5. i verden innen hurtigbåt. Som et heleid norsk selskap med over 2,4 milliarder i omsetning og gode finansielle resultater ser selskapet frem til å imøtekomme strengere miljøkrav.

- Norled har en historie som går 163 år tilbake i tid og har alltid ligget i front når det gjelder innovasjon og ny teknologi. Likevel er de nye fartøyene vi nå er i gang med å realisere den største investeringen i selskapets historie. Det viser at vi ønsker å fortsette å være en pådriver for at Norge skal være verdensledende som sjøfartsnasjon, men nå også som en sjøfartsnasjon innen grønn teknologi til sjøs, sier Engelsen.

I 2015 satte Norled den første helelektriske fergen i verden, MF Ampère, i drift på sambandet Lavik- Opedal i Sogn og Fjordane. Om ikke lenge vil Norled også være første i verden til å drifte den første hybride hurtigbåten i verden når den skal settes i drift mellom Haugesund og Røvær.

De 11 nye fartøyene er fordelt på 4 hurtigbåter og syv ferger. Samtlige av de nye fartøyene skal bygges og utrustes med nullutslippsteknologi.

Kilde: Norled