Equinor tildeler kontrakter for 3,3 milliarder for Hywind Tampen

På vegne av rettighetshaverne i Gullfaks og Snorre-feltene signerer Equinor i dag kontrakter for en samlet verdi på cirka 3,3 milliarder kroner i forbindelse med utbyggingen av vindparken Hywind Tampen.

Hywind Tampen
Illustrasjon av Hywind Tampen-prosjektet med Gullfaks-feltet i bakgrunnen. (Dimensjoner og avstander er ikke realistiske)

Kontraktene går til Kværner AS, Siemens Gamesa Renewable Energy AS, JDR Cable System Ltd og Subsea 7 AS.

– Signering av fem store kontrakter er en viktig milepæl i arbeidet med å realisere pionerprosjektet Hywind Tampen. Kontraktene er vunnet i internasjonal konkurranse og viser at olje- og gassindustrien også er konkurransedyktig innen fornybarprosjekter. De tildelte kontraktene vil gi betydelige ringvirkninger i Norge, sier Anders Opedal, konserndirektør for Teknologi, prosjekter og boring.

Subsea 7 AS skal stå for installasjon av elektriske kabler og oppkobling til Snorre- og Gullfaks-plattformene.

Olje- og gassplattformene blir de første i verden som skal forsynes med kraft fra en flytende havvindpark. Utslippene fra Gullfaks- og Snorre-feltene skal reduseres med mer enn 200.000 tonn per år, noe som tilsvarer de årlige utslippene fra 100.000 personbiler.

Investeringen i Hywind Tampen-prosjektet vil være i underkant av 5 milliarder norske kroner. Alle kontrakter har forbehold om endelig myndighetsgodkjennelse av plan for utbygging og drift. Oppstart av vindparken planlegges i slutten av 2022.

Les hele pressemeldingen fra Equinor her