Hurtigruten med storsatsing på norskekysten: kommer med fast rute til Stavanger i 2021

Stavanger, Træna, Fjærland og Reine i Lofoten. Dette er bare noen av stedene som fremover får jevnlig besøk av hybriddrevne ekspedisjonscruiseskip når Hurtigruten i 2021 starter sin nye gigantsatsing på norskekysten.

Ms Trollfjord Foto Solfrid Bøe Hurtigruten
MED BATTERI LANGS KYSTEN: MS Maud (nåværende MS Trollfjord) skal gjennom en fullstendig ombygging og oppgradering før hun skal seile som ekspedisjonscruise, blant annet med batteripakker og annen grønn teknologi. Foto: SOLFRID BØE/Hurtigruten

Kilde: Stavanger Aftenblad og pressemelding fra Hurtigruten

Utstyrt med batteripakker og grønn teknologi skal ekspedisjonsskipene MS Maud, MS Eirik Raude og MS Otto Sverdrup seile ekspedisjonscruise langs norskekysten – året rundt.

- I alle år har vi blitt kontaktet av destinasjoner som drømmer om anløp av Hurtigruten. Nå har vi flere skip og større fleksibilitet. Derfor kan vi endelig gjøre det både vi og steder langs hele kysten har hatt lyst til i årevis; ta med oss gjester fra hele verden til enda flere av de helt unike destinasjonene langs norskekysten. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten.

Mer kapasitet - året rundt
Den nye norske ekspedisjonscruise-satsingen kommer i tillegg til den tradisjonsrike kystruten mellom Bergen og Kirkenes, og betyr at Hurtigruten fra 2021 kommer til å seile med mer kapasitet langs norskekysten enn noen gang tidligere:

De nye destinasjonene i ekspedisjonscruisesatsingen er Å og Reine i Lofoten, Vesterålen, Senja (via Finnsnes), Lyngsalpene med Havnnes, Træna, Alta, Fjærland, Narvik og Stavanger.

I tillegg skal MS Maud, MS Otto Sverdrup og MS Eirik Raude besøke flere av de mest populære stedene Hurtigruten har seilt til i generasjoner eller år - som Hjørundfjorden, Trondheim og Tromsø.

Hurtigruten til Stavanger
Stavanger har i flere år jobbet for å få Hurtigruten til byen. I 2021 går drømmen i oppfyllelse. Da skal hybridskipet MS Maud anløpe Stavanger jevnlig gjennom hele året.
- Hurtigrutens nye satsing med bærekraftig helårs anløp ønsker vi velkommen til Stavanger sier ordfører Christine Sagen Helgø.