Risavika blir bilimporthavn

Det er nå klart for bilimport direkte til Risavika. Stavangerregionen Havn IKS har inngått en kontrakt med billogistikkfirmaet Axess Logistics om import og lagring av kjøretøy.

Risavika Bil
Foto: Stavangerregionen Havn

- Vi er stolte av å kunne være et godt alternativ til tradisjonsrik godsstrøm inn til Østlandet, sier Merete Eik i Stavangerregionen Havn.

Det skal gjøres klart for opptil 1 000 biler i første omgang. Det blir for det meste personbiler, som de siste 50 årene stor sett er blitt importert til Østlandet og særlig Drammen. Nå flyttes deler av denne importen til Risavika. Dermed minkes miljøavtrykket ved videre transport av kjøretøyer på vei og jernbane.

– Vi har sikret oss et område på 12 mål med opsjon til å kunne leie mer. Vi utvider virksomheten vår på grunn av press på arealer i Drammen, høye driftskostnader og prispress på bruk av jernbanen, sier markedssjef i Axess Logistics, André Joteig i en pressemelding.

Hvorfor Stavanger?
- Valget falt på Stavanger på grunn av direkteforbindelsen byen har med havner i England og Nord-Europa og ikke minst på grunn av tilgangen til svært gode arealer for vår virksomhet. Området vi nå har sikret oss i Stavanger vil åpne nye muligheter for oss og sikre driften i fremtiden.

Les hele pressemeldingen her