Kutter utslipp med 25%

Et samarbeid mellom COSL Drilling Europe, Kongsberg Maritime og NOV har ført til drivstoff- og miljøbesparelser på mer enn 25 prosent – og det fra allerede rekordlave nivåer.

Cosl Promoter
Boreriggen COSL Promoter. Foto: COSL

Kilde: Skipsrevyen

COSLPromoter er en av riggene som nå stort sett kan klare seg med kraften fra tre av de seks dieselgeneratorene som er ombord. Totalt sett kuttes drivstofforbruk og utslipp med 25 prosent.

Riggselskapet COSL Drilling Europe gav seg selv og sine partnere en stor utfordring da selskapet inviterte Kongsberg Maritime og boreutstyrsleverandøren NOV til å være med på å jobbe frem drastiske kutt i energiforbruk og utslipp fra sine rigger.

– Før var fokuset på å redusere drivstofforbruket av økonomiske årsaker. Nå handler det i tillegg om å redusere miljøavtrykket vårt. Vi oppdager i økende grad at å jobbe med å redusere miljøutslipp både resulterer i reduserte kostnader og økt driftseffektivitet, sier prosjektleder Torfinn Kalstø i COSL Drilling Europe.

Les hele saken i Skipsrevyen

Torfinn Kalstø i COSL har ledet samarbeidsprosjektet mellom NOV, Kongsberg Maritime og COSL. Han er veldig fornøyd med å ha kuttet drivstofforbruk og utslipp med 25 prosent.
– Vi klarte dette uten å installere nytt utstyr, og bare ved å installere nye sensorer og forbedre programvaren og grensesnitt for utstyret ombord, sier han.

Les mer om prosjektet på COSL sine nettsider