DeepOcean blir globalt
Fra undervannsentreprenørens etablering i Mexico i 2005 er selskapet blitt stadig mer internasjonalt. Med oppkjøpet av Shelf Subsea er DeepOcean blitt et globalt subseaselskap.
Colin McGinnis i Shelf Subsea (venstre) og Øyvind Mikaelsen i DeepOcean (høyre).
Tilstedeværelse jordkloden rundt
Det globale ligger i at Shelf Subsea har en sterk posisjon på den østlige halvkule mens DeepOcean til nå kun har hatt fast tilstedeværelse på den vestlige halvkule, det vil si i Norge, Europa, Afrika og Amerika. DeepOceans oppkjøp av selskapet meldes i en pressemelding torsdag den 22. mai.
- DeepOcean og Shelf Subsea tilbyr same type tjenester, men vi har hvert vårt geografiske fotavtrykk som kompletterer hverandre. Sammen kan vi gi kunder over hele verden tilgang til omfattende kompetanse og tjenester. Vi ser frem til å kombinere våre markedsledende teknologier og innovative løsninger med Shelf Subsea virksomhet i Asia Pacific-regionen samt lære av den ledende prosjekteringsmodellen deres. Vi er imponert over kunderelasjonene som Shelf Subsea har bygd opp, sier Øyvind Mikaelsen, konsernsjef i DeepOcean.
DeepOcean kjøper 100 prosent av aksjene i Shelf Subsea, og ekspanderer dermed konsernets fotavtrykk til Sørøst-Asia, Australia og Midtøsten. Samlet sett vil det nye konsernet ha omtrent 1 800 ansatte og driftsinntekter på mer enn en milliard amerikanske dollar tilsvarende om lag 10,4 milliarder kroner. I fjor omsatte DeepOcean for 8,8 milliarder kroner.
DeepOcean har godt over 300 ansatte i Haugesund hvor “eventyret under vann” startet i 1999 med en omsetning dette året på 4,5 millioner kroner.
I likhet med DeepOcean tilbyr Shelf Subsea ingeniørtjenester og prosjektledelse for subsea konstruksjon- og installasjonsarbeid, havbunnundersøkelser og posisjoneringstjenester, subsea IMR-tjenester, og fjerning og gjenvinning av subseautstyr.
Shelf Subseas hovedkontor er i Australia med avdelingskontorer i Singapore, Indonesia, Malaysia, Papua New Guinea og Saudi Arabia. Selskapet har rundt 200 ansatte. Det opererer en flåte på tre innleide flerbruksstøtte- og dykkestøtteskip, flere ROV-er, diverse subsea installasjonsutstyr, samt flere dykkesystemer.
God industriell match
- Jeg mener at den industrielle og geografiske matchen mellom Shelf Subsea og DeepOcean er åpenbar. Den kombinerte gruppen vil være i stand til å tilby kunder et enda mer fleksibelt og integrert tjenestetilbud. I tillegg ser vi frem til å få tilgang til DeepOceans autonome teknologier og løsninger for fjernstyrte operasjoner som utvilsomt vil gi tilleggsverdi til kundene våre i Asia og Midtøsten, sier Colin McGinnis, konsernsjef i Shelf Subsea.
Sammen med Solstad Offshore og Østensjø Rederi etablerte DeepOcean i 2022 et fjernstyringstilbud gjennom Remota på Killingøy i Haugesund.
Shelf Subsea vil bli integrert i DeepOcean og utgjøre konsernets regionale virksomhet DeepOcean APAC.
- Vi skal begynne og dele kompetanse og utstyr slik at vi kan nåværende og potensielle nye kunder kan få tilgang til hele DeepOcean og Shelf Subseas kombinerte ressursportefølje i nær fremtid, legger Øyvind Mikaelsen til.
Partene har blitt enige om å ikke oppgi de finansielle detaljene av transaksjonen.
(Tekst SMe. Foto DeepOcean)